top of page

TRUFFELS

Welkom in de wereld van de zwarte Truffels
« De truffel is de diamant van de Franse gastronomie » Brillat-Savarin


Elke zaterdag, vanaf midden november tot maart, wordt in het buurdorpje Richerenches, de hoofdstad van de zwarte truffel, de markt van de zwarte diamant gehouden. Op “Le Cours du Mistral” voor de particulieren en in de “Avenue de la Rabasse” voor de groothandel. 

Hier in Richerenches is de Tuber Mélanosporum, La Mélano in het kort genoemd, de diva.  Het naaste familielid van Mélano, de Tuber Brumale of afgekort La Brumale, is de helft goedkoper. De geur van La Brumale is ook heel sterk maar de smaak is toch net een beetje anders, eerder muskus of humus. De Mélano en Brumale bereiken hen maturiteit en topkwaliteit vanaf midden november tot maart. 

Gastronomische arrangementen met zwarte truffels
La Mélano is een heerlijk product dat veel goesting en inspiratie geeft om allerlei receptjes klaar te maken. Tijdens de wintermaanden organiseren wij in La Plantade verschillende gastronomische weekends met truffels. Samen met onze rabassier Laurent Michel bieden wij aan onze gasten een heel programma en kookateliers rond de zwarte wintertruffel. (Klik hier voor het truffelarrangement)

Truffelmarkten: vrijdag: Carpentras; zaterdag: Richerenches, zondag: St Paul Trois Châteaux

bottom of page