top of page

PROVENCE

Provence, Terre de lumière, pays des marchés, de la truffe, du vin, des villages perchés. La terre, les gens, la langue, tout ici respire le soleil et aime à nourrir un creuset de créativité, sérénité et joie de vivre.

Provençaalse Markten
Maandag: Tulette, Bédouin
Dinsdag: Vaison La Romaine, Grignan, St Paul 3 Châteaux
Woensdag: Malaucène, Buis les Baronnies
Donderdag: Nyons
Vrijdag: Carpentras, Dieulefit
Zaterdag: Ste Cécile les Vignes, 
  Pont St Esprit, Uzès
Zondag: Nyons 
Elk weekend diverse  antiek  & brocantemarkten in de buurt
Truffelmarkten in de winter:
Vrijdag: Carpentras
Zaterdag: Richerenches
Zondag: St Paul Trois Châteaux

Cuvée La Plantade AOC Côte du Rhône village~Wijn proeven

De wijngaarden onder de Provençaalse zon bieden een overvloed aan smaken en aroma’s die u kunt ontdekken langs toeristische routes en in veel wijnbouwgebieden, wijnkelders, restaurants en zelfs musea. 
En sinds Mei 2009 genieten wij van ons eigen “Cuvée La Plantade” waar we zeer trots op zijn! Wijndegustaties van AOC Côtes du Rhône village Visan, Vinsobres, Cairanne, Vaqueras, Gigondas, Baumes de Venise, Châteauneuf-du-Pape en nog veel andere ontdekkingen van de regio, dit kunnen wij allemaal voor  u organiseren!

Olijfolie AOC Nyons vierge extra La Plantade


In de Provence zijn verschillende terroirs  met een AOC olijfolie,
een garantie voor kwaliteit.

We hebben hier in de regio Nyons de variëteit "Tanche", de sterkste olijfvariëteit, de eerste van alle olijfvariëteiten die sinds 1994 is geselecteerd met "appellation d'origine contrôlée". We zijn trots dat we onze eigen productie van deze heerlijke biologische olijfolie hebben, extra vierge eerste koude persing met een heerlijke zacht fruitsmaak en het aroma van groene appels en artisjokken.

Lavendel

 

Om de lavendelvelden te ontdekken moet je naar de Provence komen. In onze prachtige streek kun je de lavendelvelden in bloei zien staan vanaf van half juni tot begin augustus. 

Wij kennen lavendel vooral van de lekkere geur in parfum, badolie en geurkaarsen, maar lavendel wordt ook gezien als een geneeskrachtig kruid. Lavendelolie heeft een verzachtende, ontsmettende en werking. Lavendel maakt ook deel uit de Provençaalse keuken, lavendelhoning en lavendelsorbets zijn echt de moeite waard om eens te proeven ! In juli en augustus worden er verschillende festiviteiten georganiseerd omtrent de lavendel.

Welkom in de wereld van de zwarte truffel

 

Gastronomische arrangementen met zwarte truffels
La Mélano is een heerlijk product dat veel goesting en inspiratie geeft om allerlei receptjes klaar te maken. Tijdens de wintermaanden organiseren wij in La Plantade verschillende gastronomische weekends met truffels. Samen met onze rabassier Laurent Michel bieden wij aan onze gasten een heel programma en kookateliers rond de zwarte wintertruffel. (Klik hier voor het truffelarrangement)

Truffelmarkten: vrijdag: Carpentras; zaterdag: Richerenches, zondag: St Paul Trois Châteaux

Tours met old timers

 

Een landschapspuzzel met glooiende wijngaarden,  groenblijvende eiken, vijgenbomen,  lavendelvelden.

​Prachtige wegen waar men  zijn hartje kan ophalen langs verschillende landschappen Een echt paradijs voor fietsers, motorrijders en liefhebbers  van collectie wagens om in de Provence te toeren.

​Wij organiseren rondleidingen op aanvraag.

bottom of page